Het gebied


De naam ‘Morvan’ komt uit de Keltische taal, Mor = zwart en Vand = gebergte.

De Morvan is een uitgestrekt beschermd natuurgebied.
Een heuvelachtig gebied met vele meren waar de bossen worden afgewisseld door weiden met de prachtige witte Charolais koeien en gezellige dorpjes.

Adembenemende vergezichten en sterrenhemels, heerlijk eten, Bourgondische wijnen, broquantes, markten met lokale produkten, u kunt heerlijk wandelen en fietsen (meestal zonder iemand tegen te komen!), één van de vele chateau’s bezoeken, op zoek gaan naar een bijzonder souvenir op één van de vele brocantes, lokale markten bezoeken om heerlijke streekproducten uit te proberen, een rondvaart maken, een quad huren, paardrijden of één van de vele musea bezoeken. Maar er is vooral heel veel rust en ruimte.
Er zijn twee grote stuwmeren in de omgeving, het Lac des Settons, een recreatie meer waar u onder meer rondvaarten kunt maken en een waterfiets kunt huren.

swimming-lake

Er is ook een wandelpad om dit meer, U loopt in ongeveer 4 uur helemaal rond, een prachtige wandeling! Om dit meer zijn ook veel restaurants te vinden.

Het tweede stuwmeer is het Lac de Pannaciere, hier mag wel worden gezwommen en gevist, maar niet worden gewatersport. Het is hier dan ook zomers veel rustiger dan langs het Lac des Settons en u kunt ook hier prachtig wandelen.

savault

In de Bourgogne kunt u heerlijk eten en drinken voor weinig; op de markten vindt u verse streekproducten, vlees van locale koeien vindt u gewoon in de supermarkt en in de restaurants kunt u zich heerlijk laten verwennen voor een zeer redelijke prijs. De bourgondische wijnen staan zeer hoog aangeschreven en er zijn voor ieder budget mooie wijnen te vinden.
“Les Deux Étangs” ligt slechts 46 kilometer van Vézelay, dus ook wanneer u deze belangrijke pelgrimsstad wilt bezoeken, heeft u bij ons een fijne uitvalsbasis.

In de huisjes vindt u een uitgebreide informatiemap van de omgeving, met ondermeer wandelkaarten, folders van de (seizoens) activiteiten en lokale informatie zoals waar u supermarkten, restaurants, brocantes en dergelijke kunt vinden.
Om u een indruk te geven van wat er verder zoal te zien en te doen is hebben wij een aantal leuke websites voor u verzameld, die u kunt vinden onder het kopje “links” boven.